Lokalförvaltningens pensionärsförening

Genomförda aktiviteter

Under 2019 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

7 mars Årsstämma i Älvrummet på Lindholmen. Vi fick en gedigen presentation av historien om Lindholmen och Älvstaden av vår guide och därefter presenterades kommande planering med hjälp av den stora modellen av Älvstaden som omfattar både Norra och Södra Älvstranden.

9 maj Bussresa till Västergötland med första stopp i Varnhem, där vi fick en fin presentation av utgrävningen av en kyrkoruin från 1000-talet, innan munkarna kom till Varnhem. Kyrkan var en gårdskyrka för det förnäma folket i Kata Gård. Från Varnhem åkte vi genom det vackra landskapet till Cesarstugan nära Gudhem, åt en god lunch och fick sen en presentation av utställningen Bondens År, som beskriver sysslorna inom lantbruket på 1930 - 40-talet. Ägaren Christian underhöll oss med gitarrspel och sången "Fattig bonddräng" (text Astrid Lindgren, musik Georg Riedel) som också beskriver bondelivets vedermödor. Resan avslutades med ett besök på Falbygdens ost i Falköping.

Under 2018 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

22 mars Årsstämma på Remfabriken i Gårda. Guidad visning av lokalerna och maskinerna i Remfabriken som är ett arbetslivsmuseum och som blivit k-märkt. Vi fick fika i museets butik.

26 april Bussresa till Halland och Ekeklunds linneväveri i Horred där vi kunde se på moderna vävstolar samt köpa handdukar och annan textil samt fika och därefter besök på Rydals museum, en spinnerifabrik från 1800-talet. Vi fick en guidad visning av museet och en genomgång av spinningsprocessen. Efter museibesöket åt vi en god lunch på Wärdshuset Spinnaren.

11 oktober Besök på Radiomuseet som ligger i Götaverkens gamla ritkontor. Vi fick en guidad visning av en mycket kunnig guide och fick veta mycket om både TV, vanlig radio och en mängd andra typer av radiokommunikation. Efter besöket åt vi lunch på närbelägna restaurangen Kooperativet.

6 december Julbord på restaurang Seaside på Bohus-Björkö i hällregn. Några kom väldigt tidigt, andra tog bussen och åkte för långt och fick gå tillbaka och övriga åkte bil eller buss och färja till ett gott julbord med lagom många rätter. Det var mest fisk av olika slag, dock ingen lutfisk. Restaurangen är samma byggnad som under några år fanns på Eriksberg, som servering vid varvet Terra Nova (Götheborg III).

Under 2017 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

23 mars Årsstämma på Stadsbiblioteket i Göteborg. Guidad visning av det om- och tillbyggda biblioteket samt fika i bibliotekets café.

27 april Bussresa till Halland med besök på Svedinos Bil- och Flygmuseum i Ugglarp och Ästad Vingård i Tvååker. På Svedinos fick vi fika och en dragning om Svedino, museet och pågående verksamhet. På Ästad Vingård fick vi en guidning bland vinstockarna, information om verksamheten och en härlig lunch.

6 oktober Besök på Casino Cosmopol vid Packhusplatsen med visning av lokalen och de olika spelen. Före visningen serverades lunch.

1 december Julbord på Feskar Brittas Kro på Eriksberg En annorlunda restaurang med ett havsinspirerat julbord.

Under 2016 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

15 mars Årsstämma i lokal Visdomen i Lillhagsparken

25-26 april Resa till Åland med Rolfs Flyg och Buss

7 oktober Besök på Gathenhielmska huset vid Stigbergstorget. Lunch på Sjöfartsmuseet

7 december Julbord på Novotel vid Klippan

Under 2015 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

Årsstämma

Resa till Olidan Kraftverk i Trollhättan och Saab Car Museum

Hisingen runt med båt

Julbord på Liseberg

Under 2014 har följande aktiviterer genomförts i LF Pensionärsförening

Årsstämma

Resa till Wapnö gård och Grimeton 

Besök på Volvo museum

Julbord på Liseberg

Under 2013 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

Årsstämma

Resa till Uddevalla och Gustafsberg

Resa till Kungslena kyrka och Ryttmästarbostället

Julbord på Lökeberg

Under 2012 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

Årsstämma

Göteborgsrundtur med buss

Bussresa till Odensåker i Skövdetrakten

Besök på Universeum

Under 2011 har följande aktiviteter genomförts i LF Pensionärsförening

Bildandet av föreningen

Lunch på Bamboo Palace och resa med Ångaren Bohuslän

 

 

Du som är medlem och har betalat årsavgiften får inbjudan till alla aktiviteter i god tid antingen via e-post eller vanlig post.